Zangcoach

“Zingen bij Marijke is bevrijdend; ze haalt het beste in je naar boven op een manier die bij je past!”
Emma, 21 jaar

Sinds 2003 geef ik met veel liefde en passie zanglessen. Er is veel mogelijk: Zo verzorg ik workshops op locatie en coach ik vocal groups en koren. Bij mijn eigen lespraktijk aan huis in Utrecht Oost kun je terecht voor privéles, duoles of groepsles, voor zowel jonge als oude(re) beginners en gevorderden. Ook mensen die willen voorbereiden op een toelating Docent muziek of Zang pop&jazz zijn bij mij aan het juiste adres.

Sinds 2008 ben ik ook werkzaam als zangdocente bij de Opleiding Docent Muziek aan de HKU, Utrechts Conservatorium.

 

De zanglessen / lesinhoud

We werken in de lessen met repertoire uit de lichte muziek, dus pop, soul, jazz, musical, rock, country etc. Ik besteed veel aandacht aan het bewerken (en desgewenst schrijven) van liedjes en de interpretatie en presentatie van nummers. Met diverse (technische) oefeningen verkennen en verbreden we alle mogelijkheden van jouw stem, zodat jij vrij en gezond kunt zingen. 

Ik vind het vooral belangrijk dat de leerling plezier heeft in de lessen en leert wat hij/zij graag wil leren, omdat ik geloof dat je dan de beste leercurve zult maken. Ik ga dus van de wensen en behoeften van de leerling uit, aangevuld met wat ik denk dat goed is voor de leerling op dat moment. Desgewenst is er een “strengere” aanpak mogelijk, bijvoorbeeld als voorbereiding op toelatingen of audities.
Lees meer...

Duo- of groepsles
Als je in een duo of groep les hebt, besteden we ook aandacht aan meerstemmig zingen, in de vorm van duetten of meerstemmigheid met de hele groep. Aanmelden kan als duo of groep (3 of 4 personen), of als individu en dan stel ik een duo of groep samen.

Presentatie
Twee keer per jaar organiseer ik (soms samen met een collega zangdocente) een leerlingenmiddag of -avond. Een leuke gelegenheid om voor je familie en vrienden op te treden en podiumervaring op te doen. 

Lesgeld per januari 2019
30 minuten privéles:                27 euro tot 18 jaar
45 minuten privéles:                38 euro tot 21 jaar. 21 jaar en ouder: 45,98 euro 
45 minuten duoles (pp):          27 euro tot 21 jaar. 21 jaar en ouder: 32,670 euro 
45 of 60 min* Groepsles (pp): 17,50 euro tot 21 jaar. 21 jaar en ouder: 21,18 euro
* tijdsduur is afhankelijk van groepsgrootte

Je kunt kiezen uit wekelijks of eens per 2 weken les en je kunt een strippenkaart kopen van 9 of 18 lessen.

Ben je dol op korting?
Als je een strippenkaart van 18 lessen neemt krijg je 1 les gratis, dus betaal je er maar 17.
Als je 21+ bent en voltijds student krijg je 10% korting op het tarief van 21 jaar en ouder.

Enthousiast?
Vraag in de kolom hiernaast een proefles aan!

Proefles aanvragen

vraag nu een proefles aan

Hieronder kun je een proefles aanvragen. Wanneer ik de aanvraag binnen heb, neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op om een eerste afspraak te maken.

Referenties

Wat leerlingen over mij zeggen:

"Marijke is vakkundig, bevlogen, betrokken en stimulerend. Zij denkt mee, heeft oog voor mij als persoon in mijn leerproces en biedt mij een veilige omgeving om mijn vertrouwen en plezier in het zingen te (her)ontdekken."
- Eline, 34 jaar

“Ik heb inmiddels 6 jaar les bij Marijke en leer nog steeds bij. Heel prettig hoe zij me niet alleen leert om de verschillende technieken onder de knie krijgen, maar me ook helpt met wanneer welke techniek in te zetten. Is die belt wel nodig? Past deze versiering bij het genre? Wat zou er gebeuren als je dat hoge stuk laag zingt, of juist andersom? Inmiddels heb ik niet meer tweewekelijks les, maar kom ik op coahcingbasis: dus met een concrete vraag. Zodat ik weer verder kan met dat ene lastige nummer, of uitdagende stukje. Aanrader!”
- Marleen, 32 jaar

“Ik ga altijd volledig opgewekt weer bij de les weg. De lessen zijn op dit moment echt de beste energie-oppepper die er is voor 'n vermoeide startende moeder.”
- Marianne, 33 jaar

“Zangtechnisch is Marijke sterk en haar kennis kan zij goed overbrengen. Door Marijke raak je geïnspireerd en gemotiveerd. Daarnaast krijg je de kans om het beste uit jezelf te halen…. Door een intensieve samenwerkingsperiode heb ik ontdekt dat Marijke niet alleen doceert maar je ook persoonlijk goed begeleidt bij het leerproces.”
- Amber, 23 jaar

"Ik heb met veel plezier les gehad bij Marijke. Ik werd er uitgedaagd, zonder dat ik het gevoel had dat het onhaalbaar was. Marijke is heel geduldig en gestructureerd. In de les besteedt ze veel aandacht aan zangtechniek en kan verschillende technieken heel duidelijk uitleggen en voordoen. Ook heb ik veel geleerd over het eigen maken van een nummer. Er is altijd ook even aandacht voor hoe het gaat buiten het zingen, wat ik erg prettig vond als ik bijvoorbeeld in een drukke periode bij zangles aankwam. Bovendien kan Marijke goed en makkelijk begeleiden op de piano, wat fijn zingen is!"
- Julia, 24 jaar

© Marijke Nuchelmans 2019  |  Inloggen  |  Ontwerp & realisatie: alexander.co.nl